15 Δεκέμβριος 2009

Επίσκεψη του Μιχάλη Ζαμπίδη στη ΦΛΟΓΑ

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επισκέφθηκε ο Μιχάλης Ζαμπίδης, αποδεχόμενος κάλεσμα του μη κερδοσκοπικού συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ", και μετά από επιθυμία μικρών θαυμαστών του που θέλανε να τον γνωρίσουν από κοντά.

Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας, γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των παιδιών και με την επιστροφή του από την Αυστραλία βρέθηκε στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Ο μικρός Αντώνης, που αποτέλεσε και την αφορμή για να οργανωθεί αυτή η επίσκεψη, έλαμψε από χαρά όταν είδε το ίνδαλμά δίπλα του μιας και ο ίδιος είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το kick boxing πριν ασθενήσει. Για το λόγο αυτό, ο μικρός αποκάλυψε το όνειρό του να βρεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωπος με το Μιχάλη Ζαμπίδη στο ring, κάτι το οποίο ο Πρωταθλητής μας υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει μόλις ανοίξει το γυμναστήριό του, ενθουσιάζοντας ακόμα περισσότερο το 15χρονο θαυμαστή του.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τους ανθρώπους της ΦΛΟΓΑΣ τόσο στα εξωτερικά ιατρεία, όσο και στον ξενώνα τη ΦΛΟΓΑΣ, γνωρίζοντας και τα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί αλλά και τους γονείς τους, συνοδοιπόρους στην όλη προσπάθεια που γίνεται, συνομιλώντας μαζί τους, βγάζοντας φωτογραφίες και υπογράφοντας αυτόγραφα, ενώ σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες προσκάλεσε όλα τα παιδιά στο Zambidis Club για μία ξεχωριστή προπόνηση τον Ιανουάριο που αναμένεται να λειτουργήσει.

Για τις ιδιαίτερες στιγμές που πέρασε ο Iron Mike μαζί με τα παιδιά δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δίνεις ελπίδα και χαρά σε ανθρώπους που τη χρειάζονται, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι μικρά παιδιά. Έτσι, με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση και επισκέφθηκα αυτά τα αγγελούδια που δίνουν τη δική τους μάχη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΦΛΟΓΑΣ αλλά και στους γονείς και τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που πραγματοποιούν και να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν να με προσκαλέσουν εδώ για να περάσω λίγες ώρες μαζί τους. Είναι πραγματικοί μαχητές και η προσπάθεια τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.»


Τι είναι η ΦΛΟΓΑ

Η Φλόγα είναι Σύλλογος γονιών, παιδιών και εφήβων που έτυχε να αρρωστήσουν από νεοπλασματική ασθένεια και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών.

Ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς, στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και από τότε εκατοντάδες γονείς, προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν εθελοντικά, χωρίς καμία αμοιβή, τις υπηρεσίες τους, ώστε η Φλόγα να παραμένει αναμμένη και να στηρίζει το παιδί που βρίσκεται σε θεραπεία και την οικογένεια του.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.floga.org.gr.

Επόμενο » « Προηγούμενο