21 Μάρτιος 2010

Μεγάλη νίκη για το Μιχάλη Ζαμπίδη στην Ιταλία

Με το δεξί ξεκίνησε το 2010 για τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή του kickboxing Μιχάλη Ζαμπίδη. Ο Iron Mike κέρδισε τον Νοτιοαφρικανό Πρωταθλητή Warren Stevelmans, στο πλαίσιο της 19ης διοργάνωσης KICKBOXING SUPERSTAR στο Μιλάνο, με ομόφωνη απόφαση.

Ο αγώνας ήταν μία πραγματική μάχη με τους 2 αθλητές να ξεκινάνε πολύ δυνατά, ανταλλάσοντας συνεχόμενα χτυπήματα. Ο 2ος γύρος συνεχίστηκε με την ίδια υψηλή ένταση μέχρι τη στιγμή που ο Stevelmans προσπάθησε να χτυπήσει με γόνατο τον Μιχάλη Ζαμπίδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να μπλοκάρει το χτύπημα και με μία αστραπιαία κίνηση πέρασε ένα δεξί hook που έριξε στο ρίνγκ τον "Chaka Zulu". Το νοκ αουτ δεν ήρθε για πολύ λίγο, μιας και ο διαιτητής μέτρησε μέχρι το «8».

Ήταν πλέον ξεκάθαρο πως ο Stevelmans θα έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα για να καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στον τελευταίο γύρω. Ο Iron Mike όμως με έξυπνη τακτική κατάφερε και απέκρουε όλες τις επιθέσεις, εξαπολύοντας τρομερά κτυπήματα που έστελναν το Νοτοαφρικανό Πρωταθλητή στα σχοινιά.

Το τελευταίο καμπανάκι βρήκε τον Μιχάλη Ζαμπίδη να πανυγηρίζει με το team του που αποτελούταν από το Βαγγέλη Αποστόλου (βοηθός προπονητή του Γιώργου Μάλλιου) και το γυμναστή του Αλέξανδρο Παπαδιονυσίου, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό στο κατάμεστο στάδιο.

Με την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Iron Mike δήλωσε: «Ήταν ένα απολαυστικός αγώνας και για εμένα αλλά και για το κοινό στο κατάμεστο στάδιο. Χαίρομαι που η προπονητική που ακολουθώ απέδωσε για ακόμη μια φορά. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για τους επόμενους μεγάλους και σημαντικούς αγώνες που έπονται σύντομα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσω και την έναρξη της λειτουργίας του ?ZAMBIDIS CLUB?, στην περιοχή της Γλυφάδας.»

Αυτός ήταν ο 159ος αγώνας στην καριέρα του Iron Mike, ο οποίος έφτασε τις 142 νίκες, με 84 νοκ άουτς.

Επόμενο » « Προηγούμενο