27 Οκτώβριος 2009

Μιχάλης Ζαμπίδης Vs HINATA

Μετά από ένα πολύ δυναμικό αγώνα, οι κριτές αποφάσισαν πως τα σημεία είναι υπέρ του Ιάπωνα αθλητή. Το ανερχόμενο αστέρι των Ιαπώνων μετά από 4 αντικανονικά χτυπήματα κατά του Έλληνα Πρωταθλητή που οδήγησαν σε ολιγόλεπτες διακοπές του αγώνα, με την μέγιστη ανοχή κριτών και διαιτητή, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στα σημεία.

Ο πρώτος γύρος ξεκίνησε δυνατά, με low kicks και από τους δύο αθλητές, τα οποία όμως σταματούσαν στις πολύ καλές άμυνες. Μετά από έναν ισορροπημένο πρώτο γύρο, η συνέχεια στιγματίστηκε από 2 πολύ δυνατά αντικανονικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη του Iron Mike. Ο Hinata, χωρίς να τηρεί κανένα κώδικα fair play, κατάφερε να περάσει χτύπημα στον Ζαμπίδη τη στιγμή που ο Έλληνας αθλητής βρισκόταν στο ρινγκ και ενώ ο διαιτητής είχε διακόψει το παιχνίδι!!!

Η αντεπίθεση του Iron Mike δε μπορούσε να ολοκληρωθεί, μιας και σε κάθε γροθιά που περνούσε, ο Hinata απαντούσε αγκαλιάζοντάς τον, κόβοντας το ρυθμό του αγώνα γλυτώνοντας από τη δύσκολη θέση.

Ο 3ος γύρος δε διέφερε και πολύ από το 2ο, μιας και ο Hinata πέρασε ακόμα ένα αντικανονικό χτύπημα στην ευαίσθητη περιοχή του Μιχάλη Ζαμπίδη, το οποίο μάλιστα οι Ιάπωνες κριτές το μέτρησαν ως σημείο!

Υπό άλλες συνθήκες και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο HINATA θα έπρεπε να είχε χάσει τον αγώνα με disqalifie (ποινή λόγω αντικανονικών χτυπημάτων).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Iron Mike δήλωσε: «Πρώτη φορά μετά από 157 αγώνες δέχομαι 4 αντικανονικά χαμηλά χτυπήματα στον ίδιο αγώνα. Ο αντίπαλός μου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση σίγουρα θα είχε τιμωρηθεί με ντισκαλιφιέ. Όσοι έχουν δει τον αγώνα θα καταλάβουν σίγουρα τι εννοώ. Με τα ισχυρά αντικανονικά χτυπήματα που δέχτηκα λογικό ήταν να μην καταφέρω να πιάσω τη μέγιστη απόδοσή μου.»

Ήταν ένας superfight αγώνας για το Κ-1 που το αποτέλεσμα χάθηκε στα σημεία, αφήνοντας μια πικρή γεύση αδικίας στον Iron Mike.

Η προσήλωση όλη πλέον στρέφεται στον επόμενο μεγάλο αγώνα του Έλληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή μας, στις 20 Νοεμβρίου στη Μελβούρνη, απέναντι στον Dzabar Askerov

Επόμενο » « Προηγούμενο